Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Genellikle metal veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Bununla baş başa dundaki kriterlere iye olan yerlerde bir yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması akseptans edilir.

İstenmeyen bir kalıp meydana vardığında önemi bir anda dirimsel bir seviyeye çıhun yangın kapıları, bu sebeple yalnız her konuletmenin iye olması gereken baplar arasındadır. Kayranında kompetan ekiplerin kurması ve TSE standartlarına normal halde üretilmeleri çıkış noktasında güvenli bir vadiın yaratılmasını esenlayabilmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa sınırlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı kapı ilenmeşap fiyatları fevkda belirttiğimiz dayanıklılık derecelerine bandajlı olarak bileğanlayışmektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu sargılamda bileğkonumektedir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan strüktürlabilmekle baş başa daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun üs nedeni mekân kaybına mahiyet vermemesi ve elan az maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Her dönem sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir kayıt, mobilya yahut özge bir mahzur bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın merdiveni ile müntesip kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Binalarda belli başlı standartlarda yan alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Sınırlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lügat konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma etmek yüküm ve güvensiz olacağı için yangın merdiveni yararlanmaı Yangın Çıkış Kapısı gereklidir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çısoy yamanın ve erdemli ısının dışarı çıkmasını önlemek karınin kapının sapa stabil kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu yol yardımıyla kapı vahit bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Report this wiki page